Hirdetés

Szegedről szólva

Paprika, halászlé. Tisza, Maros. Szabadtéri, Nemzeti. Dankó Pista, József Attila. Délmagyarország, Délvilág. Pick szalámi, Pick Szeged. Románia, Szerbia.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Pixeged hadjárata...

2009.02.14. 21:37 napfényváros

Kedden tartotta volna sajtótájékoztatóját a Pick Szeged férfi kézilabda csapata, de az ismert hétvégi tragédia miatt kegyeleti okokból ettől – nagyon helyesen – eltekintettek.

Pedig nagy-nagy önfényezés lett volna a szponzor és az  elnök vezetésével. A „Nekemvanalegnagyobbszponzorautóm” marketinges arc pár napot biztos eltökölt azzal, hogy kitalálja, a sajtótájékoztató címe: „ A nagy tavaszi hadjárat” lesz.

Az összejövetel elmaradt, a hadjárat elkezdődött, lét mérkőzés után sok a halott és a sérült, sokan már visszavonulót fújnának. Kezdték a srácok Győrben, a tökutolsó csapattal meccseltek, 11 gólos előnyt adtak le kettőre, aztán a végén csak sikerült behúzni a két bajnoki pontot. Ma a papíron meggyengült és vegetáló Dunaferrhez buszoztak a szegediek, ezúttal nem bajnoki, hanem költségkímélő KEK mérkőzésre. Néhol jó, ám többnyire vállalhatatlan játékkal sikerült 5-7 gólos előnyre szert tenni, a vége viszont igazán „nőiesre” sikerült, hiszen egy 5:16-os szériát produkálva a szalámisok 4 góllal alulmaradtak az extázisban játszó dunaújvárosiakkal szemben. (mondjuk érdemes lenne megnézni a tippmixet vagy bármely más online portált, mit fizetett erre az eredményre…. ja 3 hete a VB-n ugye ne ma szerbeket vádolták meg az egyiptomi meccs eladásával?)
Négy gól nem nagy hátrány, 10 perc alatt le lehet dolgozni…de kérdés, hogy egy hét múlva képes  lesz-e átlépni önmaga árnyékát a Szeged, vagy simán kiesik innen is…ha már hadjárat. Ha nyernek és továbbjutnak, akkor sem lehet már szó nélkül elmenni a hadban lévők produkciója mellett. Régóta pletyi, hogy nem csak a jegyzőkönyvben, hanem az öltözőben is szerb uralom van, 2-3 hamupipőke kénye-kedve szerint edz vagy nem edz, sérült vagy nem sérült.
Nézzük nevesítve, kivel mi lehet a baj:
Puljezevics „Superman” méltán nagy kedvenc Szegeden, de úgy tűnik, mintha ő lenne a legnagyobb kerékkötő is néha. Akkor sem engedi lecseréltetni magát, ha a labdával csak a hálóban találkozik, mindig ráverik, hogy kövér és sértődött. Először ugyebár az olimpiai részvétel elbukása után húzta fel magát – tegyük hozzá – teljesen jogosan. Hazát cserélt, jó formában volt a válogatottban, voltak nagy meccsei és utolsó lehetősége lett volna ötkarikás játékokon játszani. Aztán a januári VB-n kijelentette, hogy 4 közé kell jutnunk, ami ugyebár a házigazda horvátok és/vagy az olimpiai bajnok franciák testén való kíméletlen átgázolást feltételezte volna a középdöntőben. A legelvakultabb magyar szurkoló sem tud haragudni azért, mert ez nem sikerült… Puki viszont újfent besértődött és nagy duzzogva visszaadta a címeres mezt. Tatai, Mikler, eljött a Ti időtök. Nem sok jövőt jósolok neki a Szegedben sem, szerintem ősszel már nem Szegeden véd.

Szinté kifelé áll a rúdja Krivokapicsnak is, aki már hozzáállása miatt rég el is veszítette a szegediek szimpátiáját. Talán példát vehetne Bajusz Sándorról, aki mellesleg ma is leoktatta a volt csapatát, és ezért a szegedi drukkerek még haragudni sem tudnak rá.
Krivo is mintha súlyproblémákkal küzdene, persze nem ez nála a fő baj, hanem a mentalitás, felküldi a mezt a pályára és maximum a 90-es években is már divatja múlt, folyamatos hajfestéseivel visz színt a játékba. Ősszel valószínűleg valamelyik szerb vagy horvát csapatban alibizik majd.


Daniel herr professor Andjelkovics. Na ő külön történet, nagyon profi, szíve-lelke kitéve a pályára, már-már Bajusz Sanyi. Csak sajnos folyton sérült. Gyógykezelése többe került az utóbbi évben, mint egy 20 éve Deszkre járó láncdohányos tüdőbetegnek, aki szabadidejében májkisebbítő kezelésekre jár. Legutóbb a VB-n sérült meg, így mehette vissza a rehabra, ahol már saját szekrénye és törzsvásárlói kártyája is van. Ősszel neki sem sok esélye lesz már itt játszani, előbb-utóbb megunják az orvosokra költött lóvét és inkább a másik porcelánkutyáé, a fiatalon agyonműtött Nenadicsé lesz a karmesteri pálca.

Nehogy szó érje a ház elejét, szóljunk egy magyar játékosról is. Az Ő esetében nincs semmi baj sem a hozzáállással, sem a játéktudásával, sem a szegedi szívével. Csak sajnos tény, hogy amióta hazajött Leonból, ő is többet volt sérült, mint bevethető. Ma is csak perceket kapott Laluska Balázs, mintha a pályán sem lett volna, többet érdemelne, meg is hálálná a bizalmat. Szerb névvel biztosan többet játszott volna…
Ilyen katonákkal nem biztos, hogy (kommunikációs) hadjáratot kell kezdeni, inkább csendben, szerényen gyűjtögetni a pontokat…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr20943496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása