Hirdetés

Szegedről szólva

Paprika, halászlé. Tisza, Maros. Szabadtéri, Nemzeti. Dankó Pista, József Attila. Délmagyarország, Délvilág. Pick szalámi, Pick Szeged. Románia, Szerbia.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kozma: cégvezetés karácsonyi ajándékba Szeged

2010.12.10. 22:31 napfényváros

A mai szegedi közgyűlést követően nyolc, 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégnél cserélték le a vezetőt. Kozma József, az MSZP frakcióvezetője szerint a cégvezetők leváltásában semmilyen koncepció nincs, a Fidesz célja a zsákmányszerzés volt.

Egyáltalán nem csillapodnak az indulatok az önkormányzati választások után néhány hónappal az MSZP és a Fidesz között Szegeden. December 10-én tartotta soron következő közgyűlését a szegedi önkormányzat, ahol számos fontos kérdésben született döntés és ahogyan az már várható volt, megtörtént az önkormányzati cégvezetők "cseréje" is.

"Összenő, ami összetartozik" - olvasható Dr. Kozma József frakcióvezető péntek esti közleményében. Az MSZP-s politikus szerint a szegedi Fidesz és a Jobbik titkos előkészítés után, a szakbizottságok előzetes meghallgatása nélkül nevezett ki 8 új ügyvezetőt, a közfeladatot ellátó és 100%-os önkormányzati tulajdonú cégek élére.

Kozma József szerint a Fidesz-KDNP mintegy karácsonyi ajándékként saját embereit ültette az igazgatói székekbe, amelyben azonban semmilyen koncepció sincs, a cél csak a zsákmányszerzés volt.

Az IKV Zrt. vezetését Németh István helyett a Fidesz által delegált jelenlegi Felügyelő Bizottsági tag, Tápai Péter veszi át. "Az SZKT-t az a Tóth István Tibor irányíthatja, akit Bartha László nevezett ki még 2000-ben, akkori vezetése alatt a szegedi parkolási díjak egy magáncég zsebébe vándorolt, a trolik és villamosok karbantartását pedig szintén haveri cég végezte." - olvasható a politikus péntek esti közleményében.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-t Szabó Ferenc helyett a korábbi fideszes önkormányzati képviselő, Makrai László veszi át.

A város közterületi reklámfelületeit és fesztiváljait Szélpál Gábor helyett egy divattervező fogja gondozni a Városkép Kft. élén. Kozma József szerint a Szeged Pólus Kft-hez pedig egyenesen Debrecenből érkezik a fideszes ejtőernyős. Az MSZP városi frakcióvezetője szerint a Fidesz-Jobbik "pártmegállapodásnak" köszönhetően a szegedi Ifjúsági Házat átjátszották a nemzeti radikális pártnak. Sőt Kozma szerint az is az alku részét képezi, hogy a Jobbik minden egyes önkormányzati cég felügyelő bizottságába delegálhatott tagot, a Fidesz jóvoltából.

"A szegedi MSZP frakció tiltakozik a Fidesz-Jobbik mutyi ellen a városi cégvezetők lecserélésére. Elfogadhatatlan, hogy olyanokat nevezzenek ki közfeladatokat végző cégek élére,  akik be sem mutatkoznak, sem a szakbizottságok, sem a közgyűlés előtt, foghíjas életrajzok alapján döntenek távollétükben. Szeged és a szegediek semmibe vétele, hogy a zárt ajtók mögött, a nyilvánosság elől elbújva ültetik vezetői székekbe pártkatonáikat." - olvasható Kozma József közleményében.

A frakcióvezető szerint ugyanakkor a város és cégeinek elmúlt 8 éves működéséhez méltatlan ez a helyzet és döntés, mellyel a Fidesz és a Jobbik szövetsége Szegeden immár városi közfeladatot végző cégvezetők személyében ölt testet. A szegedi MSZP frakció a cégvezetőkkel kapcsolatos, a választói akaratot ismét semmibe vevő döntésben nem vesz részt - zárul Kozma József közleménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr672507946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása