Hirdetés

Szegedről szólva

Paprika, halászlé. Tisza, Maros. Szabadtéri, Nemzeti. Dankó Pista, József Attila. Délmagyarország, Délvilág. Pick szalámi, Pick Szeged. Románia, Szerbia.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magic: a Tisza lesz a Temze?

2009.06.25. 22:45 napfényváros

Egyszer, na jó, a folytatásokkal együtt háromszor, Szeged már megmutatta magát a mozivásznon:  lázadó sztori a 80-as években, vezető korabeli színészek + Jászai Joli néni,  emészthető zene, Szerelem sokadik vérig.

A város - ha nem is kerül a filmgyártás középpontjába - mindenképpen beavászkodhat a reflektorfénybe a két hetes szegedi forgatás, vagy egy majdani világrengető mozisiker okán.
Történt ugyanis, hogy Koltai Róbert és stábja - de főleg a fia, P. Koltai Gábor - úgy határoztak, hogy Szegeden forgatják le készülő új filmjükhöz a londoni helyszínek egy részét.

A buzibár csengésű Magic Boys című film egy koprodukcióban készülő komédia, melyben a bejáratott, befuttatott magyar arcok mellett (Pindroch Cs., Szabó Gy., valószínűleg képbe kerül - meglepetésre – Hujber F. is) néhány külföldi húzónév is leszerződött. (remélhetőleg nem úgy, mint a német csodaedző Székesfehérvárra)

Szóval a sztár vonalat az enyhén alkoholista benyomását keltő, ellenben világsztárként hirdethető Michael Madsen, a Hegylakó 4 és filmsorozat (Zs kat.?) stáblistáján szereplő Adrian Paul és az amúgy nem csúnya, de első filmes R&B énekesnő - Jamelia alkotja. Beugorhat menet közben még 1-2 húzónév, bár nem biztos, hogy a (az amúgy a magyar sikerfilmek dupláját jelentő) költségvetésből futja pl. egy John Clees-re...

Koltai filmjeit lehet szeretni, vagy zsigerből ki nem állni, de tény, hogy a legutóbbi művét, a „Megy a gőzöst” (ez már közelített Szegedhez, Csongrádon forgott) rekord sokan látták a mozikban, majd pedig a promopartner RTL műsorán is tarolt. (1 763 000 célcsoport tag leste) Sokat elmond a helyi napilap körkérdése, melyben 4-ből 3-an az „Indul a bakterházat” jelölték meg legjobb Koltai filmként.

A bemutatóra várhatóan 2010 első felében kerül sor…természetesen Szegeden. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr921208838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása